Tolmun I.

Poln adrenalina po končanem spustu počasi brcam proti skritemu tolmunu. Komaj čakam, da se potopim v mrzlo vodo, sperem s sebe švic in prah in se v senci prepustim sanjarjenju. Ne vem, zakaj, ampak ko se vračam s svojih tur, sem ponavadi potreben kot sam vrag. Škoda, da nikoli ne srečam vražičke, ki bi imela podobne "težave", razmišljam in že odlagam nahrbtnik in čelado na bel prod. Še kakšne peklenske pol minute, medtem ko me cmari poletno opoldansko sonce, in znebim se še zaščitne opreme, cunj in očal in gol zabredem proti sredini tolmuna. Vode letos ni prav veliko, tako da najprej počepnem, da se lahko potopim vsaj do popka, potem pa se uležem in zadržim sapo. Voda je tako mrzla, da mi v trenutku požene kri po žilah, ampak noro paše. Potunkam še glavo in zdržim v vodi kakšno minuto, da se odlušči vsa umazanija in me že začenjajo boleti kosti, potem pa se dvignem in odtacam na nasprotni breg na eno od velikih skal pod drevesi. Udobno zleknjen skorajda že zaprem oči, ko z levim kotičkom očesa kakšnih dest metrov stran zaznam gibanje.

"Hojla!" me zvonko pozdravi mlajši ženski glas. Zabrundam nekaj nazaj v pozdrav, nejevoljen, ker nekdo kvari mojo načrtovano idilo, hkrati pa me začenja mučiti firbec. Potem se spomnim, da sem nag in da sem bil pravkar v ledeno mrzli vodi. Dvignem se na komolce in pokrčim kolena. Po pričakovanju opazim, da prijatelj med nogami ni ravno v zavidljivih dimenzijah. Glavo čisto počasi obrnem v levo, ostalo gibanje prepustim očem. Pa ravno v taki situaciji moram biti brez očal, se jezim sam nase.

"Naj te ne bo sram," se spet oglasi, kot da bi brala moje misli. Zdaj se ozrem že bolj pogumno. Na skali nedaleč stran se v podobni pozi in gola kot jaz soncu nastavlja blondinka v zgodnjih tridesetih, ob njej nahrbtnik in gojzarji. Po najboljših močeh napenjam oči, da bi ujel kakšno podrobnost. Vse skupaj je precej megleno, vseeno pa opazim, da ima kolena precej narazen. Hitro odvrnem pogled in najbrž malo zafarbam. "Ne skrbi," se oglasi izzivalno. "Če bi me motilo, da jo kdo lahko vidi, bi si izbrala kakšen še bolj skriven plac."

(se nadaljuje)

Kategorija:
Hetero 
Uporabnik

obeti so hudi, nadaljuj

Uporabnik

Pohiti z nadaljevanjem, super je! Tongue