Tu in tam; pubertetniške zgodbice 14

Jutranja kava, loza, toast v bifeju AP na Gružu. Moje mesto v avtobusu za Budvo, je v prvi polovici vozila na desni strani ob oknu. Imel bom lep razgled na morje. Prvi postanek na vrhu hriba na križišču jadranske magistrale in ceste za Trebinje. Jovo, le kje je zdaj, kaj dela? Kupari, Cavtat, cesta ob letališču Čilipi. Zaspim, hrup, AP Hercegnovi, 20 min postanka. AP nad naseljem; lep pogled na morje in vhod v zaliv Boke Kotorske. Bifejčkek; mizicam delajo senco cvetoči oleandri; spet spomin, Savana.. Jovo.. Risan, Porast, Kotor, nov daljši postanek.. Vzpon v hrib, cesta, kot kačje ride na stari cesti za Postojno. Pogled na ravnino, na pisto letališča Tivat. Cesta se nadaljuje po neki dolini z malo naselij, spet vzpon in čudovit razgled na poznan camp v Budvi. Dolgočasna vožnja skozi nova naselja Budve, do AP na rivi.

Bogovi so mi naklonjeni; čez 10 min lokalni avtobus proti Baru. Naselja, pogled na letovišče Sv. Štefan, spet vzpon v hrib. Veličastni terasasti hotel AS, parkiriščem, AP na vrhu hotela pred recepcijo. Jadranska magistrala poteka precej visoko po hribu; odpre se pogled na manjše mestece; Petrovec na moru. AP, velik makadamski parkirni plac z belo prebarvanim montažnih objektom nad naseljem. Prometni urad, informacije, garderobe in pa obvezno bife. Oddam prtljago in se pozanimam kje je hotel, kjer naj bi se sestal s prijatelji..

Hotelček na obali, čas kosila. V recepciji zvem, da je družina iz Ljubljane, z dvema dijakoma pred dvema dnevoma zapustila hotel. Receptorjeva mlajša sodelavka, ki si je bolj zapomnila Tomija in Karlija, se spomni, da sta tu pustila neko sporočilo, za nekoga če ju bo kdo iskal. Kako se zovete? Ja itak na kuverti moje ime.

Se vsedem v nalanjač, odprem kuverto in pričnem brati sporočilo. Sva še tri, štiri dni v campu. Kamp je v sosednjem zalivu v smeri Bara. Greš po jadranski magistrali skozi krajši predor kake 3km, do večje gostilne, tu zaviješ desno in po cesti do morja; ne moreš zgrešiti..

Mučen popoldanski sprehod po vročini, otovorjen kot mula. Gostina, ne zdržim več, konec koncev razen toasta na Gruž še nisem nič jedel. Ponudba je vrhunska; dobim lahko kalamare, girice, čevapčiče... Porcija 6 suhih, kdo ve kolikokrat pogrebih čevapčičev s par rezinami čebule, čajno žličko ajvararja in zemfa. Če sem odkrit, užitno je bilo edino pivo..

Desno makadamska cesta; levo in desno niski montažni objekti prebarvanim v belo. Sindikalna počitniška naselja, naselja za proletarce. Končno rampa, vhod v Kamp. Tri počitniške prikolice, ki so kdo ve kje in kdaj izgubile kolesa, predstavljajo recepcijo, informacije, trafiko, trgovinico in gostinico. Popoldanski čas, itak vse zaprto; 'redni narod na zasluženem popoldanskem odmoru'. Levo, dolga prodnata plaža, širok travnati rob s šotori, za njim podrast in grmičevje...Kako bom tu našel Tonija in Karlija? No Tomi je iz morja opazil otovorjeno mulo, ki bi utegnila biti Robi. Imata manjši novejši alpinistični šotorček. Odvžem nahrbtnik šotor spalko. Vsa oblačila so direktno prilepljena na mene; sploh jih ne morem sleči. Oblečen stečem v morje...Groza 100m od obale je morje komaj do mojih jajc...

Se nadaljuje

Kategorija:
Gej