Jadran, nočni Split

Jadran, nočni Split

Prispel sem s kopanja na Dujlovu..Večerni vrvež v luki; prižigajo se luči..Skromna večerja v Topolinu; da le ni pica ali žar..Se preoblečem v prenočišču in ven; ven v večerni Split..Polne ulice starega mestnega jedra, poln korzo sprehajalcev, polni lokalčki, dren v podhodu..Še najbolj umirjeno je bilo v kolodvorski restavraciji..

Opazujem prihod nagibnega vlaka iz Zagreba; odhod nočnega brzi vlaka; vrvež potnikov..Wc samo pisoarji v prehodu med železniško in avtobusno postajo. Teman prostor; vsa svetloba prihaja od zunaj skozi odprta okna pod stropom prostora. Polno, zatohel prostor, duh urina..Skrivnostni pogledi urinirajočih, ki kar ne morejo zaključiti svojega dela..Glej odlepil se je en mlajši od pisuarja; takoj mu sledita še dva..Ja, ja obsežen nabor vseh mogočih balkanskih kurcev; veliki, manjši, debeli, čokati..natur ali 'obtesani'..zvedavi pogledi, drkanje; zanimiva klasika javnih moških Wc.

Vrvež na AP, očitno nikoli ne pojenja, še v luki je bolj mirno. Pristajajo še zadnji trajekti; odhaja zadnji za Supetar...Park na gričku nad luko, okoli svetilnika..teško najdeš prosto klop..Šum borov, veje tamarisa pozibava rahel vetrič z morja..Odsev in blesk lune na mirni morski gladini; glazba iz diska na prostem na kopališču Bačvice..Stezica med tamarisi mimo opuščenih dalminih skladišč na skale valobrana..stopnice, do morja..grozljivo ob tej uri sploh pogled na razbita okna nekdanjih skladišč in nesnago..brrr..

Obračališče avtobusov mestnega prometa v luki; potke in klopce v manjšem temnem parku...Ob obali, mimo privezov katamaranov in hidrogliserjev pod luško kapetanijo, grem skozi vrvež korza v staro mestno jedro..Oska uličica, trgovinice, butiki, slasčičarne, bifejčki; vse še odprto vabi nočne sprehajalce..Sem zunaj mestnega obzidja..arheološki bloki razvalin nekdanje Salone; velik osvetljen Meštrovičev kip..

Lep negovan park..Sedem na klopco na obrobju ob vhodu...Pol klopce je v mraku, druga polovica osvetljena od luči mesta..Prižgem cigaret, uživam v večernem miru in hladu. Po potki se iz parka izlušči postava mlajše ženske..Zastane pred mojo klopco in vpraša če je prosto in sede na osvetljeni del..Zaželela si je cigarete; prisede bliže k meni..Prodoren pogled izpod negovanih umetnih trepalnic; negovani prsti z živordeče nalakiranimi nohti, poskrbe, da ogenj vžigalnika ne ugasne in da prìžiganje traja čimdalj..Pogovor, kdo sem, kam grem; skrbi jo kje bom prespal..lahko bi pri njej; oddaja in ima prosto. Povem ji, da je njena skrb odveč. Pogovor zaide na bolj konkretne poslovne teme; cena orale, cena spolnega odnosa..Zadeva je časovno omejena; če je zadeva opravljena brez kondija je pribitek cene 100%.. Hm lepa reč...trgovka na licitacijo ne pristaja. Strokovna ugotovitev; beyba se kar nekam visoko ceni. Robi, ja ja pa ja; odpade kot 'knof'; greš na otoke, pa zdravstvena oskrba tam..drago, pa še dopust si lahko pokvarim; vzela jo je tema parka..

Sedim, iz parka priskaklja fantič oblečen v belo. Glej, tudi ta bi rad kadil moje cigarete..Prisede; tip je 'zeliščar', prodaja 'peteršilj'. Malo pakiranje, večje pakiranje tudi skupaj s papirčki, rizli..Tip je poslovno naravnan, bi tudi licitiral; ponuja popust na količinski nakup. Ko vidi, da ni posebnega zanimanja preide na plan, 'B'..20 kun orala, če mu ga potegnem, 30, če ga potegne on meni, če končam v njegova usta 50% dražje; anala on mene 40, jaz njega 60...Če je zadeva BB je tarifa anale 100% pribitek..Mladi poslovnež; poslovil se je; glegam kako izginja po kamniti potki levo ob vhodu v park pred nekim kamnitim obzidjem..

Gledam, sprehajalec, pride v park in zavije na skrivnostno potko; tudi spehajalci od tam pridejo iz teme in poniknejo v staro mestno jedro..Zberem pogum in se podam v avanturo. Kamìnita potka, zid trdnave na desni preide v teman gozdič. Levo kamniti zidič; se vsedem nanj in zasmodim cigaret..Glej glej više v temi osebe..čiki se svetijo kot kresničke; tih pritajen pogovor..Iz mesta prihaja nov slok obiskovalec..Wav Robi, 'niger', črni skodrani lasje; v breshibni angleščini zaprosi za cigaret..Steče pogovor; kaj kmalu ugotovi, da se lažje pogovarjava bolj po 'domače'..Robi celo življenje sanjaš o sexu z nigrom; no zdaj ga imaš na dosegu roke; tu na 'gay štrik placu'..Ne ni prisedel; zapeljiv pogled, z zapeljivo hojo se je podal po potki naprej v temo...Bolj slutim, kot vidim..Z zidčka so se odlepile tri sence in mu sledile..Hudooo, razočaran jezno odvržem čik...Grem v staro mestno jedro; zavijem iz oske uličice na manjši trg. Hrupna glasba prihaja iz neke kleti; sama mladež; Splitska verzija K4.

Prehrupno, grem v Slavijo..Recepcija, receptor sedi med družbico mladih beyb in dveh tipov..Fak Robi, sezona, sezona; nočne trgovke in njihovi 'makroji'. Trudil sem se, da nisem vzbujal pozornosti, ko mi je receptor vročal kjuč...Vroče v sobi; odprem okno; se umijem in zaležem...Ja zanimiv poln dogodivščin prvi dan dopusta..

se nadaljuje

Kategorija:
Gej